Tüp Bebek ( IVF)

TÜP BEBEK (IVF)

Fertillife Tüp Bebek Merkezi, çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere, yardımcı üreme teknikleriyle anne-baba olmaları için tıbbi destek vermektedir.

Medikal ve cerrahi üremeye yardımcı yöntemlerin uygulandığı merkezde; yumurtlama tedavileri(ovülasyon indüksiyonu), aşılama(IUI), tüp bebek, mikroenjeksiyon ve diğer mikromanipülasyon yöntemleri,TESE, laparoskopi&histeroskopi gibi yüksek teknoloji gerektiren uygulamalar bireyselleştirilerek hasta bazlı olarak uygulanmaktadır.

Fertillife Tüp Bebek Merkezi’nde Nasıl Bir Süreç İzlenmektedir?

Fertillife Tüp Bebek Merkezinde başvuru anında genel bilgilerin kaydı alındıktan sonra hekimlerimiz sizi tıbbi açıdan değerlendirip daha kısa zamanda, daha az enjeksiyon ve az zahmetli olan hasta dostu ve bireyselleştirilmiş tedavi yaklaşımı çerçevesinde süreciniz planlanır.  

Mobil Sağlık Hattı: 444 2 634

TÜP BEBEK TEDAVİ SÜRECİ VİZYONUMUZ ;

HASTA DOSTU TEDAVİ:

Daha kısa zamanda, daha az enjeksiyon ve zahmetli tedavi sağlanır. Hasta için bireyselleştirilmiş tedavi planlamasında uyguladığımız embriyoların dondurularak 1 ay sonra transfer edilmesi sayesinde hiperstimulasyon ve dış gebelik gibi tüp bebeğin yan etkilerinden kurtulunurken önemli ölçüde gebelik başarı artışı da sağlanmıştır

HASTA BİLGİLENDİRME:

Kapsamlı bilgilenme temel haktır. Her aşamasında hem sözlü bilgilendirme hem de 7/24 hizmet veren telefon hattımız ile online erişim ve yazılı döküman desteği ile bilgilendirme sağlanır.

ETKİN VE YETKİN TEDAVİ:

Yüksek başarı odaklı çalışan merkezimizde her hastaya özel kişisel dosyalama sistemi ile etkin tedavi süreci yaşanmasının yanında sperm, yumurta ve embriyoların kimlik güvenliği son yüksek teknoloji ile sağlanmaktadır.

BİLİMSEL YAKLAŞIM

Bilimsel etkinliği olmayan, etik kurallara uymayan hiç bir tedavi uygulanamaz. Araştırma sonuçlarımız paylaşılarak bilime katkıda bulunulur.


En temel hedefimiz her zaman yanınızda olacağımız sürecin sonunda sağlıklı bir bebek sahibi olmanızdır. Buna rağmen tedaviden olumsuz sonuçlanma durumunda elimizden geleni esirgemediğimize inanmanız ve bizlere güven duymanız bizim en büyük değerimizdir.

TÜP BEBEKTE PRP TEDAVİSİ NEDİR?

PRP; (Platelet rich plasma)  kişinin vücudundan bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir işlem ile plazmasının ayrıştırılarak, vücuda enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir. Elde edilen plazma ise platelet den zengindir. Plateletlerin temel görevi kanın pıhtılaşmasını sağlamak olup , aynı zamanda içerdikleri büyüme faktörleri sayesinde yara iyileşmesinde önemli rol alır. PRP’in içinde normal kana göre 10 kat daha fazla büyüme faktörü bulunur ve bu büyüme faktörleri ve özel proteinler sayesinde uygulandığı yerdeki yara iyileşmesini hızlandırır ve hücre büyümesini uyarır. Vücudumuzda bir yaralanma olduğunda, hasarlı bölgeye ilk önce plateletler gider ve yara iyileşmesini başlatır, kök hücreleri uyarır. Bu mantıktan yola çıkarak PRP tedavisinin bazı hastalıkların tedavisinde kullanılabileceği fikri ortaya atılmıştır.

PRP Nasıl Hazırlanır?
1. PRP hazırlamak için özel bir tüp içerisine hastanın kendi kanının alınması yeterlidir. Alınacak kanın miktarı uygulama yerine göre değişir ama en fazla 20cc kan alınır.
2. Alınan kan santrifüje konur. Bu cihaz hızla dönerek kanın bileşenlerine ayrılmasını sağlar. Böylece beyaz kan hücreleri ve trombositler, santrifüjleme yoluyla kırmızı kan hücrelerinden ve serumdan ayrılır.
3. PRP hazırlığı için santrifüj süresi ortalama 15 dakika sürer.
4. Santrifüj edilen kandan plazma elde edilir. Elde edilen bu plazma yani PRP enjeksiyon için artık hazırdır.

Elde edilen plazma yumurtalık içerisine verilirken hasta herhangi bir acı, ağrı hissetmemesi için hafif bir sedasyon ile uyutulup transvajinal ultrason eşliğinde yumurtalıklara enjekte edilir .

PRP TEDAVİSİNİN YUMURTALIK ÜZERİNE ETKİSİ NEDİR?

PRP Yumurtalık gençleştirme, kişinin kendi kanından elde edilen kan ürünü enjeksiyonu ile yumurtalıkların aktive edilmesi işlemidir. Son yıllarda PRP, geniş bir tıbbi hastalık çeşidi için ameliyatsız çözüm sunan bir tedavi seçeneği olarak kullanılmaya başlanmıştır. Yapılan klinik deneyler ve araştırmalar sonucunda, yumurtalıklarda aktif olmayan yüzeysel hücrelerin varlığı tespit edilmiştir. Çalışmaların sonucunda, bu hücrelerin yeterince uyarıldıkları zaman, yumurta hücresine dönüşme potansiyelleri ortaya çıkmıştır. Aktif olmayan bu kök hücre yapısındaki hücreler aktive edilmiş ve yeni yumurta hücresi üretimi başlamıştır.

Harvard Üniversitesi’nde hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde, kişinin kendi kanından elde edilen ve laboratuvar ortamında zenginleştirilen trombositlerin (plateletler) yumurtalıklarda durağan olan kök hücreleri aktif hale getirebildiğini ve yeni yumurta üretimini tetiklediği sonucuna varılmıştır.

Kişinin kendi kan örneğinden elde edilen platelet konusundan zengin plazma’nın laboratuvar ortamında uygun koşullar sağlandıktan sonra yumurtalıklara direkt olarak enjekte edilmesi, potansiyel olarak yumurtalıklardaki kök hücreleri aktif haline getirerek yeni yumurta üretimini tetiklemesi anlamına gelecektir. Bu durumda, erken yaşta over yetmezliği tanısı konmuş, veya menopoza girmiş kadınlarda bile yeniden yumurta üretiminin sağlanması mümkün gözükmektedir.

PRP TEDAVİSİNİN RAHİM ÜZERİNE ETKİSİ NEDİR?

Gebeliğin meydana gelebilmesi ve gebelikliğin devamlılığı için en önemli hususlardan birisi rahim zarının yapısının ve dokusunun gebeliğe elverişli olmasıdır. Sağlıklı bir rahim zarı aslında embriyonun tutunabilmesi ve sağlıklı bir gebelik sürdürülebilmesi için en önemli faktörlerinden birisidir. Gebelik oluşması için rahim zarının durumu en az yumurta ve sperm sayı ve kalitesi kadar önemlidir. Çünkü rahim zarı embriyoyu tutabilecek, gelişimini sağlayabilecek özelliklere sahip değilse; yumurta, sperm ya da embriyo kalitesinin önemi olmuyor. Bu sebeple de tüp bebek tedavisi ya da doğal yolla gebeliklerde rahmin iç tabakası (endometrium), rahim zarı çok önemlidir. Rahim zarı, gebeliğin gelişmesi ve mümkün olan en sağlıklı şekilde devam etmesini sağlar.

PRP uygulaması rahim zarı ve rahim iç tabakası ince olan kadınlar da rahimin kalınlaşmasını sağlayarak embriyonun tutunmasını kolaylaştırır , tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan kadınlarda gebelik şansını arttırır.

Tüp bebekte PRP tedavisi hangi durumlarda uygulanmalıdır ?

.Yumurtalık rezervi kötü durumda olan kadınlarda ,
.AMH ve FSH düzeyleri bozulan ve 1 yıldan fazla adet görmeyen kadınlarda,
.Kaliteli yumurta elde edilemeyen kadınlarda
.Rahim kalınlaşmasında problemler yaşayan kadınlarda
PRP desteği sağlanmaktadır.

Sağlığınız için, sağlıklı nesiller için yanınızdayız…

Randevu Al
Bize Ulaşın..